1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Video

Legislatia – aliat sau dusman al pacientilor din Romania?!

 

Dezbaterea "Legislaţia - aliat sau duşman al pacienţilor din România?!" a reunit, pe data de 13 martie 2012, la Casa Universitarilor din București, autoritățile din sistemul sanitar, reprezentanții asociațiilor de pacienți din România și nu în ultimul rând pacienți.

Profitând de prezența tuturor personajelor cheie din domeniul Sănătății, Simona Maria Vlădica, director general Sănătatea Media Group și moderatoarea evenimentului, a lansat rugămintea ca cei prezenți să-și exprime nemulțumirile față de sistemul sanitar pentru a putea găsi împreună soluții la problemele semnalate.

Rezultatul discuțiilor va fi organizat sub forma unei propuneri de proiect de lege, care să apere drepturile pacienților și care va fi înaintată în Parlament pentru dezbatere și aprobare.

La dezbaterea "Legislaţia - aliat sau duşman al pacienţilor din România?!" au participat reprezentanții a aproximativ 40 de asociații de pacienți, adică circa 120 de persoane care au venit să-și manifeste nemulțumirile față de sistemul sanitar din România.

„Legislaţia – aliat sau duşman al pacienţilor din România?!" este un eveniment marca Sănătatea Media Group, organizat în parteneriat cu Asociația Națională pentru Protecția Pacienților, susținut de Alianța pentru Sănătate din România și sponsorizat de Novartis, Bristol-Myers Squibb, Lawg, Amgen, Sanofi şi MedCenter.

 

Lansare Avocatul Pacientului

 

Dezbaterea "Legislația – aliat sau dușman al pacienților din România?!", organizată în data de 13 martie de către Sănătatea Media Group, a introdus în sistemul medical din România un nou concept, cel al Avocatului Pacientului, o instituție autonomă și independent, menită să apere drepturile pacienților din România.

 Sub sloganul "Dreptul tău la sănătate", instituţia Avocatul Pacientului este ghidată de următoarele principii: respect, implicare şi informare. Inițiativa Sănătatea Media Group este sprijinită de un număr mare de parlamentari, personalităţi din lumea medicală sau asociaţii de pacienţi.

Printre obiectivele Avocatului Pacientului amintim: apărarea demnităţii şi promovării drepturilor şi intereselor pacienților, primirea petiţiilor formulate de pacienții lezați prin încălcarea drepturilor de către autorităţi sau cadre medicale, verificarea activităţii de rezolvare legală a petiţiilor primite şi solicitarea autorităţilor în cauză să înceteze încălcărea drepturilor pacienților şi repararea prejudiciilor.

De asemenea, Avocatul Pacientului formulează puncte de vedere cu privire la rezolvarea cazurilor semnalate prin petiții, propune aprobarea unei noi profesii – "însoțitorul bolnavului", care are menirea de a oferi informații și de a face anumite recomandări pacienților, în funcție de afecțiunea fiecăruia şi oferă consultanță pacienților, prin informarea acestora asupra drepturilor oferite de lege.

Nu în ultimul rând, Avocatul Pacientului îşi doreşte să se implice în educaţia pacienţilor din România, ţara noastră fiind deficitară din punct de vedere al educaţiei medicale la nivelul fiecărui individ. Educaţia pacienţilor români va fi realizată prin intermediul site-ului www.avocatulpacientului.ro şi prin campanii de informare, conferinţe, dezbateri care pun faţă în faţă pacienţii şi autorităţile în domeniu.


Editii anterioare

Ziua Europeana a Pacientilor

mediere vladicasiasociatiibebe sanatos

Un eveniment marca


In parteneriat cu

http://www.protectiapacientilor.ro/http://www.aliantapentrusanatate.ro/

Parteneri Oficiali

Partener media principal

EXPLORE-fara-bg

Stiri Asociatii de pacienti


Parteneri Media

Social Bookmarks

facebooktwitterinrss