1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Dezbatere 13 Martie 2012Sănătatea Media Group
, în parteneriat cu Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor, vă invită să luaţi parte la un eveniment organizat cu ocazia Zilei Europene a Pacienţilor, care se va desfăşura pe data de 13 martie 2012, în intervalul orar 09:30 – 17:00, la Casa Universitarilor din Bucureşti. Accesul este liber, în limita locurilor disponibile.


Scopul evenimentului Legislaţia – aliat sau duşman al pacienţilor din România!? este acela de a promova drepturile şi obligaţiile pacienţilor şi de a iniţia o dezbatere pe tema elaborării unei noi legi privind drepturile pacienţilor din România.

În cadrul evenimentului se vor face dezbateri pe subiecte de sănătate publică cu accentul pus pe problemele pacientului, astfel:

Caz general
• Propunerea şi dezbaterea unei noi Legi a drepturilor pacienţilor în context european
• Problemele pacientului român
• Drepturile şi obligaţiile pacientului în context naţional şi european
• Sistemul public/privat al asigurărilor de sănătate din România
• Rolul şi importanţa asociaţiilor de pacienţi
• Siguranţa pacientului

Caz particular
• Accesul la serviciile medicale
• Accesul la medicamente
• Accesul la materiale şi dispozitive medicale
• Dezvoltarea programelor naţionale de prevenire şi control a bolilor cronice

 La dezbatere sunt aşteptaţi reprezentaţi la cel mai înalt nivel ai: autorităţilor statului (din cadrul Ministerului Sănătăţii, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate – C.N.A.S., Casei Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionaleşi Autorităţii Judecătoreşti – C.A.S.A.O.P.S.N.A.J., Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, membrii Comisiilor de Sănătate din Camera Deputaţilor şi Senatul României, precum şi reprezentanţi din cadrul Colegiului Medicilor din Bucureşti şi Colegiului Farmaciştilor din România).


Pentru că obiectivul principal al evenimentului este lansarea în dezbare a propunerii unui proiect al noii legi a drepturilor pacienţilor, armonizate cu legislaţia europeană cu nevoile pacienţilor din România, sunt aşteptaţi în mod deosebit, reprezentanţi ai asociaţiilor de pacienţi şi ai societăţii civile, pentru ca împreună să punem bazele unei iniţiative legislative absolut necesare pentru sistemul de sănătate din România.

- Noua legislaţie din domeniul sănătăţii nu poate fii elaborată în mod corect, drept şi trainic fără existenţa noii legi a drepturilor pacienţilor!
- Noua legislaţie din domeniul sănătăţii trebuie să răspundă nevoilor reale ale pacienţilor!


De asemenea, pacienţii care încă nu s-au afiliat la o asociaţie de pacienţi, dar care doresc să îşi exprime punctul de vedere cu privire la drepturile lor, sunt invitaţi să participe la dezbatere.

harta


Editii anterioare

Ziua Europeana a Pacientilor

mediere vladicasiasociatiibebe sanatos

Un eveniment marca


In parteneriat cu

http://www.protectiapacientilor.ro/http://www.aliantapentrusanatate.ro/

Parteneri Oficiali

Partener media principal

EXPLORE-fara-bg

Stiri Asociatii de pacienti


Parteneri Media

Social Bookmarks

facebooktwitterinrss