1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Propunerile conf. univ. dr. Laurentiu Belusica privind drepturile pacientilor

belusica_laurentiuConf. univ. dr. Laurenţiu Beluşică, șeful Secție de Chirurgie a Spitalului Clinic de Urgență MIRA "Dimitrie Gerota" din București, a fost cel care a încheiat dezbaterea "Legislaţia - aliat sau duşman al pacienţilor din România?!". Acesta a reliefat câteva propuneri care să vină în ajutorul pacienților din România.

 

Una dintre propuneri a fost ce a pregătirii preoperatorii a pacientului cu ajutorul unui psiholog. "Susţin existenţa a cel puțin trei psihologi în fiecare spital. Și spun asta din cauză că am fost pus în situaţia în care doi pacienți de-ai mei s-au sinucis după ce le-am dat vești proaste legate de sănătatea lor", a afirmat Conf. univ. dr. Laurenţiu Beluşică.

De asemenea, acesta a vorbit și despre dreptul pacienților de a-și alege medicul curant: "Este dreptul nostru să ne alegem medicul curant. Pe de altă parte, este obligația pacientului să îşi respecte medicul pe care l-a ales."

Laurențiu Belușică: Susţin dreptul familiei de a fi alături de pacientul muribund

Conf. univ. dr. Laurenţiu Beluşică a susţinut şi dreptul familiei de a fi alături de pacientul muribund: "Mi se pare stupid să nu lăsăm familia pacientului alături de muribund în salon. Trebuie să găsim soluții și pentru a rezolva acest aspect."

Referitor la tratamentul pacientului, Conf. univ. dr. Laurenţiu Beluşică a vorbit despre consimţământul informat, adică despre dreptul pacientului de a fi informat în legătură cu tratamentul medicamentos sau chirurgical care i se va aplica, astfel încât să poată lua o decizie în cunoştinţă de cauză şi nu doar la sfatul medicului specialist.

„Legislaţia – aliat sau duşman al pacienţilor din România?!" este un eveniment marca Sănătatea Media Group, organizat în parteneriat cu Asociația Națională pentru Protecția Pacienților, susținut de Alianța pentru Sănătate din România și sponsorizat de Novartis, Bristol-Myers Squibb, Lawg, Amgen, Medcenter și Sanofi.

Citește și:

Autoritatile din domeniul sanitar sustin elaborarea unei legi a pacientului

Problemele sistemului de sanatate, semnalate de dr. Rodica Tanasescu

Proiectul de lege a sanatatii, gata la sfarsitul lunii iunie

Deputatul Rodica Nassar sustine infiintarea institutiei Avocatul Pacientului


Editii anterioare

Ziua Europeana a Pacientilor

mediere vladicasiasociatiibebe sanatos

Un eveniment marca


In parteneriat cu

http://www.protectiapacientilor.ro/http://www.aliantapentrusanatate.ro/

Parteneri Oficiali

Partener media principal

EXPLORE-fara-bg

Stiri Asociatii de pacienti


Parteneri Media

Social Bookmarks

facebooktwitterinrss